Doba přípravy: 20 minut
Jablka oloupeme, vyndáme střed s jádřincem a nakrájíme je na kroužky silné asi 1 a 1/2 cm. Ty pokapeme citronovou šťávou (to aby jablka nezměnily barvu) a posypeme mletou skořicí ze všech stran. Nyní si připravíme řídké těstíčko na obalení jablečných kroužků: Vejce ušleháme s cukrem do pěny a vmícháme k nim mléko, sůl, olej (1 lžíci) a hladkou mouku. Na pánvičce si mezitím rozpálíme olej na smažení a kroužky jablek namočené v těstíčku v oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažená jablka dáme okapat na ubrousek, abychom z nich odstranili přebytečný tuk. Na závěr je posypeme moučkovým cukrem a podle chuti podáváme samotné nebo například se zmrzlinou.
Poznámka: Vyzkoušejte smažená jablka doplnit vanilkovým nebo čokoládovým pudingovým dezertem – je to skvělá kombinace!
3 ks | větší jablko |
1 ks | šťáva z citronu |
1 lžíce | mletá skořice |
2 ks | vejce |
2 lžíce | cukr |
120 ml | mléko |
špetka | sůl |
1 lžíce | olej |
250 g | hladká mouka |
olej na smažení | |
moučkový cukr |