Puding s růžovou vodou


Doba přípravy: minut

Do menší misky nalijeme 1 hrnek mléka, přidáme kukuřičný škrob, růžovou vodu a důkladně prošleháme, aby se škrob zcela rozpustil. Do hrnce vlijeme zbylý hrnek mléka, smetanu a přidáme cukr. Na mírném plamenu zahříváme, dokud se povrch nezačne jemně chvět, nechceme nechat nechat zcela vařit. Poté za stálého šlehání přilijeme směs s kukuřičným škrobem, přidáme rovněž pár kapek růžového barviva a pár minut promícháváme, dokud směs nezačne houstnout. Hotový puding rozdělíme do dezertních skleniček, necháme zchladnout při pokojové teplotě, poté zakryjeme potravinovou fólií a vychladíme v lednici. Podáváme ozdobené například plátkem růže nebo domácí šlehačkou.

2 hrnky mléko
6 lžic kukuřičný škrob
1/2 hrnku smetana
1/2 lžíce růžová voda
1/2 hrnku cukr krupice
pár kapek  růžové gelové potravinářské barvivo