Doba přípravy: minut
Do menší misky nalijeme 1 hrnek mléka, přidáme kukuřičný škrob, růžovou vodu a důkladně prošleháme, aby se škrob zcela rozpustil. Do hrnce vlijeme zbylý hrnek mléka, smetanu a přidáme cukr. Na mírném plamenu zahříváme, dokud se povrch nezačne jemně chvět, nechceme nechat nechat zcela vařit. Poté za stálého šlehání přilijeme směs s kukuřičným škrobem, přidáme rovněž pár kapek růžového barviva a pár minut promícháváme, dokud směs nezačne houstnout. Hotový puding rozdělíme do dezertních skleniček, necháme zchladnout při pokojové teplotě, poté zakryjeme potravinovou fólií a vychladíme v lednici. Podáváme ozdobené například plátkem růže nebo domácí šlehačkou.
2 hrnky | mléko |
6 lžic | kukuřičný škrob |
1/2 hrnku | smetana |
1/2 lžíce | růžová voda |
1/2 hrnku | cukr krupice |
pár kapek | růžové gelové potravinářské barvivo |