Doba přípravy: 50 minut
Celer i brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Ty dáme společně s vodou a veškerým kořením do papiňáku a vaříme zhruba 30 minut doměkka. Necháme vypářit, otevřeme tlakový hrnec a vyndáme koření. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého krému. Přilijeme smetanu, přidáme zeleninové bujóny a dáme ještě na pár minut provařit. Naposledy promixujeme a podle potřeby dosolíme. Nalijeme na talíře a ozdobíme kouskem zelené petrželky. Podáváme s opečeným pečivem nebo například netradičně se slanými krekry.
1 bulva | celer |
1/2 kg | brambor |
1/5 l | voda |
3 ks | bobkový list |
5 kulička | nové koření |
5 kulička | černý pepř |
100 ml | smetana |
2 ks | zeleninový bujon |
sůl | |
zelená petrželka na ozdobu |