Doba přípravy: 40 minut
Droždí smícháme s cukrem a troškou vlažné vody a dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Hladkou mouku se solí nasypeme do mísy, uprostřed vytvoříme důlek a do něj vlijeme vzešlý kvásek z droždí, zbytek vody a olej. Těsto dobře propracujeme a necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 až 8 částí, které vyválíme na tenký plát a ten vždy vytvarujeme do formy srdce. Na tento základ naneseme rajčatový protlak smíchaný s prolisovaným česnekem, solí a oreganem. Poklademe plátky šunky a kolečky cibule, rajčat a oliv. Na závěr přesypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do předehřáté trouby, kde pečeme na maximum (nejlépe při 250-ti stupních Celsia) zhruba 8 minut. Po vyndání z trouby pokapeme olivovým olejem a hotovou pizzu ihned podáváme.
1/2 kostka | droždí |
1 lžička | cukr |
250 ml | vlažná voda |
500 g | hladká mouka (typ 00) |
1 špetka | sůl |
6 lžíce | olivový olej |
1 ks | rajčatový protlak |
2 stroužek | česnek |
sůl | |
oregano | |
150 g | šunka |
1 ks | cibule |
3 ks | rajče |
100 g | olivy bez pecky |
200 g | tvrdý sýr (např. eidam 45%) |
3 lžíce | olivový olej |