
Doba přípravy: 40 minut
Droždí smícháme s cukrem a troškou vlažné vody a dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Hladkou mouku se solí nasypeme do mísy, uprostřed vytvoříme důlek a do něj vlijeme vzešlý kvásek z droždí, zbytek vody a olej. Těsto dobře propracujeme a necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 až 8 částí, které vyválíme na tenký plát a ten vždy vytvarujeme do formy srdce. Na tento základ naneseme rajčatový protlak smíchaný s prolisovaným česnekem, solí a oreganem. Poklademe plátky šunky a kolečky cibule, rajčat a oliv. Na závěr přesypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do předehřáté trouby, kde pečeme na maximum (nejlépe při 250-ti stupních Celsia) zhruba 8 minut. Po vyndání z trouby pokapeme olivovým olejem a hotovou pizzu ihned podáváme.
| 1/2 kostka | droždí |
| 1 lžička | cukr |
| 250 ml | vlažná voda |
| 500 g | hladká mouka (typ 00) |
| 1 špetka | sůl |
| 6 lžíce | olivový olej |
| 1 ks | rajčatový protlak |
| 2 stroužek | česnek |
| sůl | |
| oregano | |
| 150 g | šunka |
| 1 ks | cibule |
| 3 ks | rajče |
| 100 g | olivy bez pecky |
| 200 g | tvrdý sýr (např. eidam 45%) |
| 3 lžíce | olivový olej |
