Doba přípravy: minut
Ve větší míse důkladně promícháme strouhanku, hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a pepř. Vajíčko rozšleháme v mléce a přilijeme k sypké směsi. Promícháme a necháme alespoň 20 minut vychladit a odstát v lednici. Dostatečné množství oleje nalijeme do hrnce se silnějším dnem a necháme pořádně rozpálit. Pokud používáme klasické delší párky, pokrájíme je asi na třetiny. Každý kousek by měl mít přibližně 5 cm. Jednotlivé kousky napíchneme na vidličku, ponoříme a důkladně obalíme v připraveném těstíčku a vložíme do rozpáleného oleje. Pro snadnější manipulaci můžeme každý kus napíchnout na špejli. Poté smažíme dozlatova. Na ubrousku necháme odkapat od oleje a podáváme s vybranými omáčkami.
1 hrnek | strouhanka |
1 hrnek | hladká mouka |
1/4 hrnku | cukr |
1 lžíce | prášek do pečiva |
1/4 lžičky | sůl |
špetka | mletý pepř |
1 ks | vejce |
1 hrnek | mléko |
20 nebo 10 ks | kvalitní malé párečky nebo kvalitní klasické párky |
olej na smažení |