
Doba přípravy: 45 minut
Špagety dáme do vroucí osolené vody, kde uvaříme na skus. Zcedíme a zakapeme olivovým olejem. Mezitím si připravíme špenát: Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na pánvičce rozpustíme máslo a cibulku na něm opečeme. Přidáme nadrobno nasekaný čerstvý špenát (nebo povolený mražený), prolisovaný česnek se smetanou a dusíme pod pokličkou zhruba 5 minut doměkka (špenát musí zůstat zelený). Špenát osolíme, opepříme a jemně dochutíme citronovou šťávou. Vmícháme do hotových špaget a servírujeme posypané oblíbeným sýrem.
| 400 g | špagety |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 1 ks | větší cibule |
| 250 g | čerstvý špenát (popř. balíček mraženého, ne však drceného) |
| 2 lžíce | máslo |
| 3 stroužky | česnek |
| 150 ml | smetana |
| sůl | |
| pepř | |
| trochu | citronová šťáva |
| 100 g | oblíbený sýr (např. parmazán) |
