
Doba přípravy: 30 minut
Kopřivy omyjeme a dáme spařit do osolené vroucí vody. Zcedíme a nasekáme je najemno. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Ve větší míse je smícháme s rozklepnutými vejci, hladkou moukou a s nasekanými kopřivami. Směs dochutíme propasírovaným česnekem, majoránkou a solí. Na pánvi si rozpálíme olej a trochu směsi na něm opečeme z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky položíme na chvíli na papírový ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Horké kopřivové bramboráky ihned podáváme.
| 800 g | brambor |
| 1 svazek | mladé kopřivy |
| 2 ks | vejce |
| 100 g | hladká mouka |
| 5 stroužek | česnek |
| 1 lžička | majoránka |
| sůl | |
| olej na smažení |
