Jablečné lívance


Doba přípravy: 18 minut

Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme nahrubo. Posypeme skořicí. K jablkům přidáme mouku, vejce, cukr a prášek do pečiva. Vše společně zamícháme, popřípadě přidáme trošku mléka. Mělo by vzniknout řidší těsto asi jako na palačinky. Necháme pár minut odležet. Mezitím si rozpálíme na pánvi olej, na kterém smažíme malé lívanečky dozlatova. Ještě teplé je pocukrujeme skořicovým cukrem nebo polijeme trochou medu a dozdobíme jablky, popř. také šlehačkou.

6 ks menší sladší jablko
2 ks vejce
350 g hladká mouka
1/2 balíčku prášek do pečiva
2 lžičky mletá skořice
150 g cukr moučka
  mléko podle potřeby
  olej na smažení
  skořicový cukr
  jablka, med či šlehačka (na ozdobu)