Vločková polévka


Doba přípravy: 30 minut

V hrnci si rozpustíme máslo a na něm osmahneme pokrájenou cibuli spolu s ovesnými vločkami. Osmažíme dozlatova (vločky začnou krásně vonět, ale nesmíme je připálit!). Poté přihodíme oloupané a na malé kousky pokrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme zhruba 10 až 13 minut – aby brambory byly měkké. Poté rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka a dochutíme solí a mletým pepřem. Nalijeme do ohnivzdorných misek a posypeme pokrájenou slaninou a nastrouhaným sýrem. Dáme do trouby předehřáté na 230 stupňů Celsia a necháme pár minut „zapéct“. Opatrně vyndáme z trouby (abychom se nespálili), podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat.

 kousek máslo
1 ks cibule
1 hrnek ovesné vločky
2 ks brambory
1 l zeleninový vývar (může být z kostky)
  sůl
  mletý pepř
100 g slanina
100 g tvrdý sýr
  čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)