Mrkvová rýže


Doba přípravy: 30 minut

Na olivovém oleji v kastrolu si osmahneme nejprve nasekanou cibuli či jarní cibulku. Přidáme nastrouhanou mrkev se zázvorem a česnekem (vše najemno nasekané) a rýži. Chvíli mícháme a smažíme. Poté přilijeme hrnek vody nebo vývaru a přiklopíme pokličkou. Vaříme asi 15 minut a postupně v této době doléváme vodu (vývar), dokud není rýže měkká. Dochutíme solí a mletým pepřem. Mrkvovou rýži podáváme jako netradiční přílohu k masu.

4 lžíce olivový olej
1 ks velká cibule (popř. 2 jarní cibulky)
2 ks mrkev
1 cm čerstvý zázvor
2 stroužky česnek
1 hrnek rýže ( např. basmati)
2 až 3 hrnky voda nebo vývar
  sůl
  pepř mletý