Doba přípravy: 30 minut
Na olivovém oleji v kastrolu si osmahneme nejprve nasekanou cibuli či jarní cibulku. Přidáme nastrouhanou mrkev se zázvorem a česnekem (vše najemno nasekané) a rýži. Chvíli mícháme a smažíme. Poté přilijeme hrnek vody nebo vývaru a přiklopíme pokličkou. Vaříme asi 15 minut a postupně v této době doléváme vodu (vývar), dokud není rýže měkká. Dochutíme solí a mletým pepřem. Mrkvovou rýži podáváme jako netradiční přílohu k masu.
4 lžíce | olivový olej |
1 ks | velká cibule (popř. 2 jarní cibulky) |
2 ks | mrkev |
1 cm | čerstvý zázvor |
2 stroužky | česnek |
1 hrnek | rýže ( např. basmati) |
2 až 3 hrnky | voda nebo vývar |
sůl | |
pepř mletý |