Doba přípravy: 25 minut
Pohanku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme jí dozlatova. Studenou pohanku smícháme s osmaženou cibulí a prolisovaným česnekem. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hrubší kaši. Přidáme jogurt a hořčici a důkladně promícháme. Na závěr dochutíme solí, pepřem a zakápneme citronem. Můžeme ozdobit nasekanými zelenými bylinkami.
Poznámka: Pohanková pomazánka nejlépe chutná s čerstvě upečeným chlebem. Recept na jeho přípravu najdete ZDE
200 g | pohanka |
1 ks | cibule |
3 stroužek | česnek |
sůl | |
pepř | |
citron | |
2 lžíce | bílý jogurt |
2 lžíce | hořčice |
čerstvé zelené bylinky (petrželka, pažitka, tymián...) |