Chléb s pohankovou pomazánkou


Doba přípravy: 25 minut

Pohanku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme jí dozlatova. Studenou pohanku smícháme s osmaženou cibulí a prolisovaným česnekem. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hrubší kaši. Přidáme jogurt a hořčici a důkladně promícháme. Na závěr dochutíme solí, pepřem a zakápneme citronem. Můžeme ozdobit nasekanými zelenými bylinkami.

Poznámka: Pohanková pomazánka nejlépe chutná s čerstvě upečeným chlebem. Recept na jeho přípravu najdete ZDE

200 g pohanka
1 ks cibule
3 stroužek česnek
  sůl
  pepř
  citron
2 lžíce bílý jogurt
2 lžíce hořčice
  čerstvé zelené bylinky (petrželka, pažitka, tymián...)