
Doba přípravy: 25 minut
Pohanku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme jí dozlatova. Studenou pohanku smícháme s osmaženou cibulí a prolisovaným česnekem. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hrubší kaši. Přidáme jogurt a hořčici a důkladně promícháme. Na závěr dochutíme solí, pepřem a zakápneme citronem. Můžeme ozdobit nasekanými zelenými bylinkami.
Poznámka: Pohanková pomazánka nejlépe chutná s čerstvě upečeným chlebem. Recept na jeho přípravu najdete ZDE
| 200 g | pohanka |
| 1 ks | cibule |
| 3 stroužek | česnek |
| sůl | |
| pepř | |
| citron | |
| 2 lžíce | bílý jogurt |
| 2 lžíce | hořčice |
| čerstvé zelené bylinky (petrželka, pažitka, tymián...) |
