Růžičková kapusta se šunkou a cibulkou


Doba přípravy: 25 minut

Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme asi 10 minut doměkka (podle velikosti kapustiček – aby byly měkké, ale zůstaly celé a nerozvařily se). Mezitím si pokrájíme šunku s cibulí a česnekem nadrobno a opečeme na pánvi na olivovém oleji – nejprve cibuli, poté přihodíme šunku a až na poslední minutku i česnek. Růžičkovou kapustu slijeme a smícháme s opečenou cibulkou a šunkou. Ochutíme solí, mletým pepřem a troškou citronové šťávy. Přelijeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme (buď samotné nebo jako zeleninovou přílohu).

500 g růžičková kapusta
200 g kvalitní šunka (např. od kosti)
2 ks cibule
3 stroužek česnek
3 lžíce olivový olej
  sůl
  pepř mletý
 trochu citronová šťáva
80 g máslo