
Doba přípravy: 90 minut
Ve vlažném mléce rozšlehejte vejce s pepřem a muškátovým oříškem. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem. Necháme je zhruba 10 minut nasát. Ke vzniklé směsi přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a posekané čerstvé kopřivy. Důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a přidáme lžíci sádla. Přisypeme prášek do pečiva a opět důkladně promícháme. Pekáček si vymažeme sádlem a vložíme do něj hotovou směs na nádivku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba půl hodiny.
Náš tip: Místo uzeného masa můžete přidat například kuřecí, králičí nebo jehněčí maso.
| 10 ks | rohlík |
| 300 ml | mléko |
| 2 ks | vejce |
| 400 g | uzené libové maso |
| 2 až 4 hrsti | čerstvé mladé kopřivy |
| sůl | |
| pepř | |
| sádlo (na vymazání pekáče) | |
| 2 lžíce | sádlo (do nádivky) |
| trochu | strouhaný muškátový oříšek |
| 1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
