Lehké citronové řezy


Doba přípravy: 55 minut

Jako první si připravíme krustu. Do větší mísy společně prosejeme hladkou mouku, cukr a sůl. Poté přidáme máslo pokrájené na malé kostičky a ideálně pomocí čistých rukou směs hněteme, dokud se důkladně nespojí a nevznikne pevné těsto. Plech s vyšším okrajem vymažeme máslem a na dno položíme list pečicího papíru. Na takto připravený plech rovnoměrně na dno i kousek po krajích umačkáme těsto a pečeme na 180°C přibližně 20 minut, dokud není povrch zlatavý. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Smícháme mouku s cukrem a postupně zašleháme také vejce. Nakonec přidáme citronovou kůru a šťávu a důkladně promícháme. Vzniklý krém nalijeme na vychlazený korpus a pečeme ještě dalších 20 minut, dokud není povrch na dotek pevný a pružný. Důkladně vychlazené řezy posypeme moučkovým cukrem.

250 g hladká mouka
100 g cukr krupice
225 g máslo
1/2 lžičky sůl