Doba přípravy: 20 minut
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme olivový olej a kolečka cibule v něm pomalu osmažíme dozlatova. Přilijeme zeleninový vývar a asi 10 minut povaříme. Přidáme kukuřičná zrna (vyloupaná z čerstvých klasů nebo případně i mražená) a dusíme, dokud kukuřice nezměkne. Poté si dáme několik vařených kukuřičných zrn stranou (na závěrečné ozdobení) a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme šlehačku, trochu strouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme bílým pepřem. Ohřejeme a horkou hotovou polévku nalijeme do misek. Ozdobíme schovanou uvařenou kukuřicí a pokrájenými černými olivami. Podáváme s čerstvým pečivem.
2 ks | cibule |
4 lžíce | řepkový olej |
1 l | zeleninový vývar |
4 ks | kukuřičné klasy (případně 1 sáček mražené kukuřice) |
100 ml | smetana ke šlehání |
muškátový oříšek | |
mletý bílý pepř | |
černé olivy |