Doba přípravy: minut
Víno vlijeme do kastrůlku a dáme na sporák nad střední plamen. Z pomeranče vymačkáme šťávu, ponecháme klidně i kousky dužiny, a vlijeme do vína. Kůru důkladně očistíme a nakrájíme na kousky, rovněž přihodíme do vína. Badyán a hřebíček vložíme do čajového sítka (popř. látkového pytlíčku) a ponoříme do kastrolu. Nakonec přidáme také skořicovou tyčku, whiskey a trochu osladíme. Vše necháme přijít k varu a odstavíme. Poté přelijeme přes sítko a ihned podáváme.
1/2 litru | kvalitní červené víno (doporučujeme například Frankovku či jiné polosuché či polosladké víno) |
1 ks | větší pomeranč |
5 ks | hřebíček |
1 hvězdička | badyán |
1 ks | malá skořicová tyčka |
1 malý panák | whiskey |
1 lžíce | cukr (pokud máte rádi sladší, přidejte více, popřípadě vůbec neslaďte) |