Doba přípravy: 30 minut
Jablka oloupeme a zbavíme je jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Do kastrůlku si dáme zhruba 70 ml vody, cukr, nasekaná jablka, koření a citronovou šťávu. Přivedeme k varu a necháme probublávat zhruba 10 minut. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme a opepříme. Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžeme přidat 1 rozsekanou chilli papričku.
Jablečnou omáčku podáváme ke grilovaným masům, do palačinek nebo k irským bramborovým placičkám. Recept na bramborové placičky Boxty najdete ZDE.
2 ks | středně velká jablka |
šťáva ze 2 citronů | |
1 špetka | mletá skořice |
1 špetka | mletý muškátový oříšek |
1 špetka | mleté nové koření |
1 až 2 lžíce | krupicový cukr (nejlépe hnědý) |
sůl | |
pepř mletý |