Skořicové koblížky


Doba přípravy: minut

Do hrnce se silnějším dnem nalijeme vodu a přidáme 3 lžíce oleje a sůl. Vložíme na sporák na mírný plamen a necháme dojít do varu. Poté sundáme z plamene, přisypeme mouku a vymícháme hladké lepivé těsto. Těsto vložíme do zdobicího sáčku, kterému odstřihneme špičku. Pro pravidelnější tvar koblížků můžeme použít také hladkou zdobicí špičku se silnějším průměrem. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme silnější kolečka. Ty poté dáme do mrazáku alespoň na dvě hodiny. Poté vyjmeme a smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Na ubrousku necháme okapat přebytečný olej a ještě teplé koblížky obalíme ve skořicovém cukru.

3 hrnky voda
3 lžíce olej (do těsta)
1/2 lžičky sůl
2 hrnky hladká mouka
  řepkový olej (na smažení)
  skořicový cukr (na obalování)