Doba přípravy: 30 minut
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přimícháme mouku, vejce, utřený česnek a slaninu pokrájenou na kostičky. Těsto osolíme a okořeníme majoránkou a mletým pepřem. Po malých dávkách naléváme na rozpálený olej a pečeme po obou stránách dozlatova. Přebytečný tuk z opečených bramboráků odstraníme papírovým ubrouskem. Ještě horké bramboráky podáváme se zakysanou smetanou.
800 g | brambory |
2 ks | vejce |
80 g | hladká mouka |
100 g | slanina |
6 stroužků | česnek |
sůl | |
majoránka | |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
1 kelímek | zakysaná smetana |
Bramboráky
sůl | |
majoránka | |
pepř mletý |
Další
olej na smažení | |
1 kelímek | zakysaná smetana |