
Doba přípravy: 30 minut
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přimícháme mouku, vejce, utřený česnek a slaninu pokrájenou na kostičky. Těsto osolíme a okořeníme majoránkou a mletým pepřem. Po malých dávkách naléváme na rozpálený olej a pečeme po obou stránách dozlatova. Přebytečný tuk z opečených bramboráků odstraníme papírovým ubrouskem. Ještě horké bramboráky podáváme se zakysanou smetanou.
| 800 g | brambory |
| 2 ks | vejce |
| 80 g | hladká mouka |
| 100 g | slanina |
| 6 stroužků | česnek |
| sůl | |
| majoránka | |
| mletý pepř | |
| olej na smažení | |
| 1 kelímek | zakysaná smetana |
Bramboráky
| sůl | |
| majoránka | |
| pepř mletý |
Další
| olej na smažení | |
| 1 kelímek | zakysaná smetana |
