Bramboráky se zakysanou smetanou


Doba přípravy: 30 minut

Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přimícháme mouku, vejce, utřený česnek a slaninu pokrájenou na kostičky. Těsto osolíme a okořeníme majoránkou a mletým pepřem. Po malých dávkách naléváme na rozpálený olej a pečeme po obou stránách dozlatova. Přebytečný tuk z opečených bramboráků odstraníme papírovým ubrouskem. Ještě horké bramboráky podáváme se zakysanou smetanou.

800 g brambory
2 ks vejce
80 g hladká mouka
100 g slanina
6 stroužků česnek
  sůl
  majoránka
  mletý pepř
  olej na smažení
1 kelímek zakysaná smetana

Bramboráky

  sůl
  majoránka
  pepř mletý

Další

  olej na smažení
1 kelímek zakysaná smetana