
Doba přípravy: 30 minut
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přimícháme mouku, vejce, utřený česnek a slaninu pokrájenou na kostičky. Těsto osolíme a okořeníme majoránkou a mletým pepřem. Po malých dávkách naléváme na rozpálený olej a pečeme po obou stránách dozlatova. Přebytečný tuk z opečených bramboráků odstraníme papírovým ubrouskem. Ještě horké bramboráky podáváme se zakysanou smetanou.
800 g |
brambory |
2 ks |
vejce |
80 g |
hladká mouka |
100 g |
slanina |
6 stroužků |
česnek |
|
sůl |
|
majoránka |
|
mletý pepř |
|
olej na smažení |
1 kelímek |
zakysaná smetana |
Bramboráky
Další
|
olej na smažení |
1 kelímek |
zakysaná smetana |