
Doba přípravy: 60 minut
Mleté maso dáme do větší mísy a přidáme k němu oloupaná a na malé kousky pokrájená jablka, strouhanku a vajíčka. Jako koření použijeme římský kmín, koriandr, roztlučené sušené chilli papričky, oregano, nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn a mletý pepř se solí. Vzniklou směs řádně zpracujeme – nejlépe rukama. Potom tvarujeme koule (ruce si přitom namáčíme do vody, aby se směs nelepila) a ty dáme do pekáčku do trouby. Podlijeme vodou a pečeme při 180 stupních Celsia asi 40 minut. Podáváme buď s bramborem nebo bramborovou kaší, posypané čerstvou zelenou petrželkou.
| 500 g | mleté hovězí maso |
| 2 ks | jablko |
| 2 hrst | strouhanka |
| 2 ks | vajíčko |
| 1 lžička | římský kmín |
| 1/2 lžička | koriandr |
| 2 ks | sušená chilli paprička |
| 1 lžíce | oregano |
| čerstvý rozmarýn | |
| mletý pepř | |
| sůl | |
| zelená petrželka na ozdobu |
