
Doba přípravy: 30 minut
Červenou řepu oloupeme (nejlépe v rukavicích) a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji v hrnci si nejprve zpěníme pokrájenou cibuli a po chvíli k ní přidáme i kostičky červené řepy a nasekaný česnek. Asi 5 minut smažíme a mícháme, poté přilijeme vodu či vývar, přihodíme semínka fenyklu s anýzem a vaříme doměkka. Uvařenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixerem a podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme balzamikovým octem. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany, s chlebovými tyčinkami (zvanými grissini) a podle možností ozdobené čerstvou bazalkou. Ihned podáváme.
Poznámka: Náš recept na domácí chlebové tyčinky (grissini) naleznete ZDE
| 600 g | řepa |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 1 ks | cibule |
| 4 stroužek | česnek |
| 1 l | vývar nebo voda |
| 1/2 lžička | fenyklové semínko |
| 1/2 lžička | anýz |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| balzamikový ocet | |
| 1 kelímek | zakysaná smetana |
| čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být) |
