Doba přípravy: 10 minut
Spišské párky podélně nařízneme tak, aby na jednom konci zůstaly spojené. Druhý konec spíchneme párátkem a vytvoříme tak tvar srdce. Olivový olej zahřejeme na pánvičce a párky na něm z jedné strany opečeme. Po otočení na druhou stranu dovnitř rozklepneme vejce a zasypeme jemně pokrájenou naťovou cibulkou. Několik minut mírně smažíme, dokud vajíčka s párkem nejsou opečená. Poté osolíme, opepříme a ihned podáváme. Jako přílohu volíme klasický nebo toastový chléb.
Poznámka: Při teplotě do 210 °C se složení olivového oleje nemění a většina pozitivně působících látek zůstává v olivovém oleji zachována. Je tedy vhodný i na mírné smažení, jen je nutné při úpravě pokrmů počítat s jeho typickou chutí a vůní.
2 ks | kvalitní (např. spišský) párek |
3 lžíce | olivový olej (nebo řepkový) |
2 ks | vejce |
kousek | jarní (naťová) cibulka |
sůl | |
pepř mletý |