Domácí celestýnské nudle


Doba přípravy: 15 minut

Vejce rozšleháme s mlékem a polohrubou moukou do hladkého palačinkového těsta. To následně ochutíme solí a troškou strouhaného muškátového oříšku. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a opečeme na něm tenké palačinky z obou stran dozlatova. Palačinky necháme vychladnout a poté je nakrájíme na proužky (nudle). Hotové celestýnské nudle podáváme spolu s hovězí nebo slepičí polévkou.

Poznámka: Do celestýnských nudlí můžeme přidat i 1 lžíci nasekané zelené petrželky či jiných čerstvých zelených bylinek. 

2 ks vejce
1/4 litru mléko
150 g polohrubá mouka
1/2 lžičky sůl
špetka  nastrouhaný muškátový oříšek
trochu  olej na smažení (např. řepkový)