Doba přípravy: 15 minut
Vejce rozšleháme s mlékem a polohrubou moukou do hladkého palačinkového těsta. To následně ochutíme solí a troškou strouhaného muškátového oříšku. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a opečeme na něm tenké palačinky z obou stran dozlatova. Palačinky necháme vychladnout a poté je nakrájíme na proužky (nudle). Hotové celestýnské nudle podáváme spolu s hovězí nebo slepičí polévkou.
Poznámka: Do celestýnských nudlí můžeme přidat i 1 lžíci nasekané zelené petrželky či jiných čerstvých zelených bylinek.
2 ks | vejce |
1/4 litru | mléko |
150 g | polohrubá mouka |
1/2 lžičky | sůl |
špetka | nastrouhaný muškátový oříšek |
trochu | olej na smažení (např. řepkový) |