
Doba přípravy: 30 minut
Mandarinky oloupeme, v případě potřeby odstraníme jadérka a jednotlivé dílky pokrájíme na menší kousky. Vhodíme do hrnce, přisypeme cukr s Gelfixem a přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, poté přidáme limetkovou šťávu s kůrou a tuzemákem a stáhneme z ohně. Ještě horký džem plníme do čistých (vymytých a vysušených!) skleniček, zavřeme sterilně čistým víčkem a otočíme dnem vzhůru. Necháme takto vychladnout.
| 1 kg | mandarinky |
| 1 kg | krystalový cukr |
| 1 ks | Gelfix klasik (vyrábí Dr. Oetker) |
| 2 ks | šťáva z limetky |
| 1 ks | kůra z chemicky neošetřené limetky |
| 6 lžic | tuzemák |
