Jablečný džem se skořicí


Doba přípravy: 30 minut

Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na kousky. Ty dáme do hrnce, kde je zalijeme jablečným džusem. Přidáme kyselinu citronovou, koření a přípravek Gelfix smíchaný s trochou cukru. Zamícháme a přivedeme k varu. Po 1 minutě vaření přisypeme zbytek cukru a vaříme dalších 5 minut. Poté odstavíme, vmícháme tuzemák a hotový horký džem naplníme do vymytých sklenic. Uzavřeme je víčkem a obrátíme dnem vzhůru. Necháme takto vychladnout.

850 g jablka
150 ml jablečný džus 100%
1 balíček kyselina citronová
1 lžička mletá skořice
5 ks hřebíček
300 g Gelfix Klasik 1:1 (Dr. Oetker)
1 kg cukr
1 dl tuzemák