Doba přípravy: minut
Brambory oloupeme a dáme vařit. Mezitím si na sádle na pánvičce opečeme nejprve nasekanou cibuli, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na poslední minutu i nasekaný česnek. Přidáme sterilované zelí (i s nálevem), promícháme a prohřejeme. Když jsou brambory měkké (ne však tolik jako na kaši), slijeme je a rozšťoucháme. Smícháme se zelím a opečenou cibulí, slaninou, česnekem a zelím. Dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku. Ozdobíme zelenou petrželkou a ihned podáváme. (Pokud chceme, můžeme servírovat s opečenou klobáskou či párky.)
1 kg | brambory (typu C) |
2 lžíce | sádlo |
2 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
200 g | anglická slanina |
1 ks | sterilované zelí ve sklenici |
sůl | |
mletý pepř | |
trošku | mletý či strouhaný muškátový oříšek |
zelená petrželka na ozdobu | |
kvalitní párky nebo klobásy (nemusí být) |