Doba přípravy: 20 minut
Nejprve si připravíme zelné listy: Jednotlivé listy vložíme do vroucí vody s octem, povaříme cca 10 minut a necháme krátce stát v hrnci. Scedíme je a zchladíme studenou vodou. Listům seřízneme silnější žebra, aby se z nich lépe připravovaly závitky. Nyní se pustíme do omáčky: Do mixéru vložíme sušená rajčata, olivový olej a česnek. Rozmixujeme do krémové konzistence a podle chuti osolíme a opepříme. Mrkev i okurku očistíme a pokrájíme na tenké nudličky. K ruce si vezmeme připravené listy zelí. Na plochu listu pomažeme rajčatovou omáčku, necháváme alespoň centimetr místo od okraje. Rovnoměrně poklademe nudličkami z mrkve, okurky a (rozmražených a ohřátých) „krabích“ tyčinek. Nakonec ještě zakápneme trochou omáčky. Okraje listu přehneme dovnitř a odspoda začneme list rolovat až nahoru. Můžeme si pomoci ke svázání provázkem. Podáváme jako lehký předkrm.
8 ks | větší list bílého zelí |
250 g | sušená rajčata |
2 stroužky | česnek |
100 ml | olivový olej |
3 ks | mrkev |
1 balení | "krabí" tyčinky |
1 ks | salátová okurka |
sůl a pepř |