
Doba přípravy: 80 minut
Uzené maso dáme do pekáčku a zalijeme vodou s pivem. Přidáme oloupaný česnek v celku, nové koření a bobkové listy. Maso přelijeme vinným octem, posypeme cukrem a dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 30 minut, poté obrátíme a přidáme kysané zelí s kmínem, solí a nadrobno pokrájenou cibulí. Teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů Celsia. Pečeme další přibližně 1 hodinu (v průběhu pečení podle potřeby dolijeme trochu vody), dokud není uzené maso krásně měkké. Podáváme s čerstvým chlebem nebo s opečeným bramborem.
| 1/5 kg | uzené vepřové maso |
| 1 sklenka | voda |
| 1 sklenka | světlé pivo |
| 4 stroužek | česnek |
| 5 kulička | nové koření |
| 5 ks | bobkový list |
| 2 lžíce | krupicový cukr |
| 1 lžíce | vinný ocet |
| 1 sáček | kysané zelí |
| 1 lžíce | kmín |
| 1 lžička | sůl |
| 2 ks | cibule |
