Doba přípravy: 20 minut
Cibuli nakrájíme (nahrubo či na měsíčky) a vhodíme do kastrolu, kde jsme si předtím rozehřáli sádlo s máslem. Mícháme a opékáme asi 5 minut, poté přilijeme víno a necháme vypařit alkohol. Osladíme cukrem, přihodíme trochu kmínu a ještě chvíli opékáme. Poté zalijeme hrnkem vody, přiklopíme pokličkou a cibuli dusíme asi 8 až 10 minut doměkka (můžeme dolít podle potřeby další vodu). Na závěr dochutíme solí a octem – podle toho, jak máme rádi zelí sladké či kyselé. Cibulové „zelí“ používáme jako přílohu místo dušeného zelí.
1 kg | cibule |
50 g | sádlo |
50 g | máslo |
2 dl | bílé víno |
cukr | |
kmín | |
sůl | |
ocet |