Doba přípravy: 60 minut
Nejprve se pustíme do přípravy bramborových knedlíků: Brambory si uvaříme ve slupce den předem. Druhý den je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme k nim hrubou mouku, sůl, rozpuštěné máslo a vejce. Vše promícháme a vypracujeme do tužšího těsta. Nyní si připravíme náplň: Uzené maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Na oleji osmahneme nejprve cibuli, po chvíli přidáme uzené maso s česnekem a ještě chvíli smažíme. Poté odstavíme z ohně, dochutíme solí a mletým pepřem a necháme vychladnout. Nyní si rozválíme připravené bramborové těsto na pomoučeném vále a rozdělíme ho na čtverce. Do každého čtverce dáme lžíci připravené náplně a rukama zabalíme do koule. Knedlíky vhazujeme do většího množství vroucí osolené vody s trochou oleje. Vaříme podle velikosti zhruba 10 až 12 minut (hotové knedlíky samy vyplavou na hladinu). Uvařené knedlíky podáváme s kysaným zelím.
750 g | brambory (typ C) |
250 g | hrubá mouka |
sůl | |
60 g | máslo |
2 ks | vejce |