Doba přípravy: 30 minut
Z mouky, vajec a vody si uděláme řidší těsto. To osolíme a přidáme do něj drcený kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Přidáme i očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev a brokolici (kvůli barvě). Vmícháme kypřicí prášek do pečiva. Ze vzniklého těsta tvoříme placky, které smažíme z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem. Osmažené je dáváme na papírové ubrousky, abychom odstranili co nejvíce tuku.
Náš tip: Placky podáváme s mlékem nebo zakysanými mléčnými výrobky (doporučujeme vyzkoušet např. acidofilní mléko Ranko).
1 kg | polohrubá mouka |
3 ks | vejce |
voda | |
sůl | |
1 lžička | drcený kmín |
600 g | čerstvé zelené zelí |
1 ks | mrkev |
100 g | brokolice |
kypřící prášek do pečiva | |
olej na smažení (nejlépe řepkový) |