Placky z čerstvého zelí


Doba přípravy: 30 minut

Z mouky, vajec a vody si uděláme řidší těsto. To osolíme a přidáme do něj drcený kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Přidáme i očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev a brokolici (kvůli barvě). Vmícháme kypřicí prášek do pečiva. Ze vzniklého těsta tvoříme placky, které smažíme z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem. Osmažené je dáváme na papírové ubrousky, abychom odstranili co nejvíce tuku.

Náš tip: Placky podáváme s mlékem nebo zakysanými mléčnými výrobky (doporučujeme vyzkoušet např. acidofilní mléko Ranko).

1 kg polohrubá mouka
3 ks vejce
  voda
  sůl
1 lžička drcený kmín
600 g čerstvé zelené zelí
1 ks mrkev
100 g brokolice
  kypřící prášek do pečiva
  olej na smažení (nejlépe řepkový)