
Doba přípravy: 60 minut
Z hlávky zelí odloupneme vrchní listy a necháme je ve vodě pár minut provařit, aby změkly. Mleté maso si mezitím promícháme s utřeným česnekem, jemně nasekanou cibulkou a vejcem. Ochutíme hořčicí, solí a mletým pepřem a vzniklou směs pořádně zamícháme. Poté si z mletého masa vytvoříme oválky, které zabalíme do připraveného (předvařeného) zelného listu. Plněné listy skládáme do pekáčku vedle sebe. Podlijeme trochou vody a přelijeme celou plechovkou s loupanými rajčaty. Posypeme nasekanými kousky česneku a pečeme v troubě vyhřáté na 200° Celsia zhruba 40 minut. Podle chuti můžeme ještě přesypat nasekanou zelenou petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
| 1 ks | malá hlávka bílého zelí | 
| 1/2 kg | mleté hovězí maso | 
| 3 stroužek | česnek | 
| 1 ks | cibule | 
| 1 ks | vejce | 
| 1 lžíce | plnotučná hořčice | 
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 1 plechovka | loupaná rajčata | 
| 2 stroužek | česnek | 
| zelená petrželka | 
