Domácí müsli


Doba přípravy: 60 minut

Troubu předehřejeme na 160 °C. V kastrolu si mezitím rozpustíme máslo, přidáme cukr (popř. med) a mícháme, až se s máslem spojí. Pak ihned stáhneme z ohně. Přidáme vločky, sušené brusinky, další pokrájené sušené ovoce, plátkové mandle, nasekané ořechy a oblíbená semínka. Vše opatrně promícháme. Pekáček střední velikosti vyložíme pečicím papírem a směs vloček a ovoce na něj rovnoměrně rozprostřeme. Dáme péci do trouby asi na 30 minut (vločky začnou krásně vonět a zlátnout). Hotové domácí müsli necháme vychladnout. Vychladlé je uložíme do sklenice a každý den ubíráme jednu porci pro zdravou a chutnou snídani či svačinku.

Poznámka: Vyzkoušejte také náš recept na domácí müsli tyčinky! Máme jej ZDE

250 g ovesné vločky
100 g sušené brusinky
50 g sušené ovoce (např. nesířené meruňky, švestky, banán)
100 g plátkové mandle či kokosové plátky
50 g ořechy (vlašské, lískové, kešu...)
50 g semínka (slunečnicová nebo dýňová)
100 g máslo
4 lžíce hnědý cukr