Doba přípravy: 60 minut
Troubu předehřejeme na 160 °C. V kastrolu si mezitím rozpustíme máslo, přidáme cukr (popř. med) a mícháme, až se s máslem spojí. Pak ihned stáhneme z ohně. Přidáme vločky, sušené brusinky, další pokrájené sušené ovoce, plátkové mandle, nasekané ořechy a oblíbená semínka. Vše opatrně promícháme. Pekáček střední velikosti vyložíme pečicím papírem a směs vloček a ovoce na něj rovnoměrně rozprostřeme. Dáme péci do trouby asi na 30 minut (vločky začnou krásně vonět a zlátnout). Hotové domácí müsli necháme vychladnout. Vychladlé je uložíme do sklenice a každý den ubíráme jednu porci pro zdravou a chutnou snídani či svačinku.
Poznámka: Vyzkoušejte také náš recept na domácí müsli tyčinky! Máme jej ZDE
250 g | ovesné vločky |
100 g | sušené brusinky |
50 g | sušené ovoce (např. nesířené meruňky, švestky, banán) |
100 g | plátkové mandle či kokosové plátky |
50 g | ořechy (vlašské, lískové, kešu...) |
50 g | semínka (slunečnicová nebo dýňová) |
100 g | máslo |
4 lžíce | hnědý cukr |