Domácí zeleninové chipsy


Doba přípravy: 30 minut

Zeleninu řádně omyjeme (popř. oloupeme) a nakrájíme ji nožem na co nejtenčí plátky. Místo nože můžete použít struhátko nebo kráječ na plátkový sýr. V míse plátky zeleniny osolíme, podle chuti okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme zhruba 10 až 20 minut, kdy začnou chipsy křupavět a zlátnout. (Doba pečení se musí přizpůsobit množství zeleniny – pozor na spálení!) Upečené chipsy ihned konzumujeme (jinak díky soli zvlhnou).

  jakákoliv kořenová zelenina (např. cuketa, červená řepa, sladké brambory batáty, petržel, mrkev, celer, ředkev…)
  sůl
  olivový olej