Pečený losos s grepem


Doba přípravy: 30 minut

Lososa omyjeme, osušíme a jemně poprášíme solí a bílým pepřem. Na pánvičce si rozehřejeme máslo s olivový olejem a lososa na něm opečeme z obou stran dozlatova. Opečeného jej vyjmeme z pánvičky a necháme chvilku v teple odpočinout. Mezitím si na téže pánvičce na zbylém oleji s máslem opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, po chvíli přihodíme i nasekaný česnek s oloupanými kousky červeného grepu a zalijeme grepovým džusem. Pár minut podusíme. Lososa poté naservírujeme na talíře, přelijeme připravenou omáčkou s grepy a ozdobíme zeleným salátem. Podáváme s čerstvým pečivem.

2 kousek losos
  sůl
  bílý pepř
 kousek máslo
2 lžíce olivový olej
1 ks cibule
2 stroužek česnek
1 ks červený grep
1 dl grepový džus
  zelený salát (na ozdobu)