Doba přípravy: 30 minut
Lososa omyjeme, osušíme a jemně poprášíme solí a bílým pepřem. Na pánvičce si rozehřejeme máslo s olivový olejem a lososa na něm opečeme z obou stran dozlatova. Opečeného jej vyjmeme z pánvičky a necháme chvilku v teple odpočinout. Mezitím si na téže pánvičce na zbylém oleji s máslem opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, po chvíli přihodíme i nasekaný česnek s oloupanými kousky červeného grepu a zalijeme grepovým džusem. Pár minut podusíme. Lososa poté naservírujeme na talíře, přelijeme připravenou omáčkou s grepy a ozdobíme zeleným salátem. Podáváme s čerstvým pečivem.
2 kousek | losos |
sůl | |
bílý pepř | |
kousek | máslo |
2 lžíce | olivový olej |
1 ks | cibule |
2 stroužek | česnek |
1 ks | červený grep |
1 dl | grepový džus |
zelený salát (na ozdobu) |