Doba přípravy: 60 minut
Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Jemně je naklepeme a na vrchní straně uděláme mělké zářezy nožem. Z olivového oleje, hořčice, soli, mletého pepře a tymiánu připravíme marinádu, kterou kuřecí prsa potřeme a dáme asi na hodinu odležet. Mezitím si připravíme citrusy: Pomelo, grep i pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a citrusové měsíčky na něm mírně (!) osmahneme. Pokapeme medem a necháme nasáknout. Marinované maso poté opečeme na druhé pánvičce z obou stran dozlatova. Na talíře naaranžujeme kousek zeleného salátu s měsíčky teplých medových citrusů, přidáme ogrilovaná kuřecí prsíčka a jemně pokapeme balzamikovým octem.
Poznámka: Jako přílohu vyzkoušejte například česnekovou bagetu – náš recept na ni naleznete ZDE
4 ks | kuřecí prsa |
4 lžíce | olivový olej |
4 lžíce | plnotučná hořčice |
sůl | |
pepř barevný mletý | |
čerstvý tymián (popř. sušený) | |
1/2 ks | pomelo |
1/2 ks | červený grep |
1 ks | oranžový pomeranč |
kousek | máslo |
2 lžíce | tekutý med |
listy zeleného salátu | |
trochu | balzamikový ocet |