
Doba přípravy: 60 minut
Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Jemně je naklepeme a na vrchní straně uděláme mělké zářezy nožem. Z olivového oleje, hořčice, soli, mletého pepře a tymiánu připravíme marinádu, kterou kuřecí prsa potřeme a dáme asi na hodinu odležet. Mezitím si připravíme citrusy: Pomelo, grep i pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a citrusové měsíčky na něm mírně (!) osmahneme. Pokapeme medem a necháme nasáknout. Marinované maso poté opečeme na druhé pánvičce z obou stran dozlatova. Na talíře naaranžujeme kousek zeleného salátu s měsíčky teplých medových citrusů, přidáme ogrilovaná kuřecí prsíčka a jemně pokapeme balzamikovým octem.
Poznámka: Jako přílohu vyzkoušejte například česnekovou bagetu – náš recept na ni naleznete ZDE
| 4 ks | kuřecí prsa |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 4 lžíce | plnotučná hořčice |
| sůl | |
| pepř barevný mletý | |
| čerstvý tymián (popř. sušený) | |
| 1/2 ks | pomelo |
| 1/2 ks | červený grep |
| 1 ks | oranžový pomeranč |
| kousek | máslo |
| 2 lžíce | tekutý med |
| listy zeleného salátu | |
| trochu | balzamikový ocet |
