Doba přípravy: minut
Těstoviny uvaříme podle návodu. Dýni vydlabeme (neloupeme) a nakrájíme na menší kostičky. Do většího hrnce se silnějším dnem dáme na sporák rozpálit olivový olej. Přihodíme kostičky dýně a chvilku restujeme, aby změkla. Poté k dýni prolisujeme česnek, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni pár minut dusíme. Po chvíli přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem, přidáme lístky špenátu a nakonec přihodíme uvařené těstoviny. Pořádně promícháme, aby se chutě propojily. Podáváme dozdobené trochou strouhaného sýra.
250 g | těstoviny (špagety nebo fusilli) |
1/2 ks | středně velká dýně hokkaido |
150 ml | smetana |
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | olivový olej |
hrst lístků | čerstvý špenát |
sůl a mletý pepř | |
tvrdý sýr na posypání |