Těstoviny s dýní a smetanou


Doba přípravy: minut

Těstoviny uvaříme podle návodu. Dýni vydlabeme (neloupeme) a nakrájíme na menší kostičky. Do většího hrnce se silnějším dnem dáme na sporák rozpálit olivový olej. Přihodíme kostičky dýně a chvilku restujeme, aby změkla. Poté k dýni prolisujeme česnek, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni pár minut dusíme. Po chvíli přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem, přidáme lístky špenátu a nakonec přihodíme uvařené těstoviny. Pořádně promícháme, aby se chutě propojily. Podáváme dozdobené trochou strouhaného sýra.

250 g těstoviny (špagety nebo fusilli)
1/2 ks středně velká dýně hokkaido
150 ml smetana
2 stroužky česnek
2 lžíce olivový olej
hrst lístků čerstvý špenát
  sůl a mletý pepř
  tvrdý sýr na posypání