Doba přípravy: 60 minut
Květák uvaříme ve slané vodě doměkka (asi 8 minut) a dáme okapat. Na másle si mezitím zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme uvařený květák, který jemně rozmačkáme a také opečeme. Směs osolíme, opepříme a zalijeme vejci ušlehanými se smetanou. Necháme ztuhnout a dáme vychladnout. Z listového těsta si vyválíme 2 placky, naplníme je květákovou směsí a posypeme nasekanou čerstvou petrželkou. Závin pevně zavineme a potřeme rozšlehaným žloutkem. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180°C na zhruba 20 až 25 minut a upečeme dozlatova. Podáváme teplé.
1 ks | větší květák |
4 lžíce | máslo |
2 ks | cibule |
sůl | |
pepř mletý | |
4 ks | vejce |
1 dl | šlehačka |
1 balení | listové těsto |
čerstvá petrželka | |
1 ks | žloutek na potření |