
Doba přípravy: 30 minut
Česnek, cibuli i brambory oloupeme. Sádlo rozpustíme v kastrolu a nejprve na něm orestujeme pokrájenou cibuli a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a brambory a asi po 5 minutách restování zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Na závěr osolíme a okořeníme majoránkou. Přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a osmažené kostičky chleba. Ozdobíme zelenými bylinkami a ihned podáváme.
| 6 stroužek | česnek |
| 1 ks | cibule |
| 2 ks | brambor |
| 2 lžíce | sádlo |
| 100 g | uzené maso |
| 1 l | vývar |
| sůl | |
| majoránka (čerstvá nebo sušená) | |
| 100 g | tvrdý sýr |
| chléb (na kostičky) | |
| tuk | |
| čerstvé bylinky na ozdobu |
