
Doba přípravy: 30 minut
Filet z lososa zbavíme kůže a odstraníme kosti. Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kapary posekáme. Kopr jemně pokrájíme. Dijónskou hořčici, bílé víno, olivový olej a citronovou šťávu vyšleháme do hustšího krému, který následně ochutíme solí a pepřem. Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme dvě hodiny odležet v lednici. Tatarský biftek z lososa podáváme s opečenými toasty a čerstvými bylinkami.
| 400 g | čerstvý losos |
| sůl | |
| mletý bílý pepř | |
| 1 svazek | čerstvý kopr (nebo kopr v sladkokyselém nálevu cca 2 lžíce) |
| 30 ks | kapary |
| 1 dl | bílé víno |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 1 ks | větší cibule |
| 3 lžíce | dijonská hořčice |
| 1 ks | šťáva z citronu |
| zelená petrželka nebo pažitka |
