Doba přípravy: 120 minut
Vepřové koleno omyjeme ve studené vodě a nařízneme kůži. Vložíme do vlažné vody, přidáme napůl rozkrájenou cibuli, a veškeré koření a pomalu vaříme. Vaříme podle jeho velikosti. Vařené koleno vyjmeme z vody, přendáme do pekáčku, překapeme olejem a dáme ještě do trouby na 220 stupňů Celsia zhruba na 30 minut opéct. Poté ho vyndáme a servírujeme s čerstvě nastrouhaným křenem, čerstvým chlebem a hořčicí.
Poznámka: Vývar z kolena určite nevyhazujeme, skvěle se hodí na sulc nebo huspeninu.
2 ks | vepřové koleno |
2 ks | cibule |
8 ks | bobkový list |
1/2 lžíce | nové koření celé |
7 kuliček | celý pepř |
4 lžíce | olivový olej |
čerstvý křen | |
sůl | |
plnotučná hořčice |