Silvestrovské ovarové koleno s křenem


Doba přípravy: 120 minut

Vepřové koleno omyjeme ve studené vodě a nařízneme kůži. Vložíme do vlažné vody, přidáme napůl rozkrájenou cibuli, a veškeré koření a pomalu vaříme. Vaříme podle jeho velikosti. Vařené koleno vyjmeme z vody, přendáme do pekáčku, překapeme olejem a dáme ještě do trouby na 220 stupňů Celsia zhruba na 30 minut opéct. Poté ho vyndáme a servírujeme s čerstvě nastrouhaným křenem, čerstvým chlebem a hořčicí.

Poznámka: Vývar z kolena určite nevyhazujeme, skvěle se hodí na sulc nebo huspeninu.

2 ks vepřové koleno
2 ks cibule
8 ks bobkový list
1/2 lžíce nové koření celé
7 kuliček celý pepř
4 lžíce olivový olej
  čerstvý křen
  sůl
  plnotučná hořčice