Doba přípravy: 60 minut
Do sklenic rovnoměrně rozdělíme ovoce, větší ovoce, jako například jablka, hrušky nebo jahody pokrájíme na menší kousky. V misce společně prosejeme mouku se skořicí a práškem do pečiva. Přidáme cukr a sůl. 100 gramů másla zašleháme k suché směsi tak, aby nám stále zůstaly menší hrudky. Připravíme si 4 sklenice – například od marmelády. Do každé sklenice poté rovnoměrně směs rozdělíme a ovoce zasypeme. Na vrch položíme ještě pár plátků zbylého másla. Sklenice postavíme do zapékací mísy a tu vložíme do vyhřáté trouby na 170°C asi na 45 minut, dokud nám dezert nezačne zlátnout. Vyndáme, necháme vychladnout a dozdobíme kousky čerstvého ovoce, mátou nebo třeba šlehačkou. Dezert se dá ideálně přenášet a je tak vhodný i na cesty, pikniky nebo jako svačina do školy či do práce.
2 hrnky | ovoce dle chuti |
1/2 hrnku | hladká mouka |
1/2 hrnku | cukr (ideálně třtinový) |
1 lžička | skořice |
1/2 lžičky | prášek do pečiva |
špetka | sůl |
200 g | máslo |
hrstka ovoce, čerstvá máta či šlehačka (na ozdobu) |