
Doba přípravy: 40 minut
Šafrán zalijeme v misce teplou vodou a necháme uvolnit barvivo i jeho vůni. Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme kuřecí maso a restujeme asi 10 minut (přitom mícháme a obracíme, aby se nepřipálilo). Poté vyndáme a na olej vhodíme pokrájenou cibuli s řapíkatým celerem a po chvíli i jemně nasekaný česnek. Osmažíme, posypeme tymiánem a přilijeme citronovou šťávu, víno a drůbeží vývar. Do kastrolu vrátíme kuřecí maso a necháme vařit asi 15 minut. Mezitím si uvaříme rýži a vařenou ji nasypeme k masu a zelenině. Osolíme, opepříme a pokapeme šafránovým výluhem (nitky šafránu nemusíme vyndavat). Podle potřeby necháme nad ohněm odpařit zbylou tekutinu a podáváme s nasekanou chilli papričkou v množství podle chuti.
| cca 12 nitek | šafrán |
| 6 lžic | teplá voda |
| 8 lžic | olivový olej |
| 600 g | kuřecí maso |
| 2 ks | čevená cibule |
| 1 ks | řapíkatý celer |
| 3 stroužky | česnek |
| 4 snítky | čerstvý tymián |
| 1 ks | šťáva z citronu |
| 1 dl | bílé víno |
| 4 dl | drůbeží vývar |
| 250 g | rýže |
| sůl | |
| čerstvě drcený černý pepř | |
| podle chuti | chilli paprička |
Na ozdobu
| čerstvá zelená petrželka | |
| nakládaný česnek (nemusí být) |
