Pečené pikantní brambory


Doba přípravy: 60 minut

Oloupané brambory nakrájíme na půlměsíčky a vsypeme do misky, v níž jsme předtím smíchali hrubě mleté chilli s oreganem a olivovým olejem. Promícháme tak, aby se brambory obalily ze všech stran. Troubu předehřejeme na 170°C. Česnek i se slupkou rozmáčkneme plochou stranou nože a rozložíme spolu s bramborami na plech vyložený pečícím papírem. Brambory osolíme, opepříme a pečeme v troubě 40 minut (v polovině doby je obrátíme). Po upečení česnek vyjmeme. Hotové brambory dozdobíme posle možností čerstvou bazalkou a podáváme ke kuřeti nebo rybě.

800 g brambor
1 lžička hrubě mleté chilli
1/2 lžička sušené oregano
4 lžíce olivový olej
4 stroužek česnek (neloupaný)
  sůl
  pepř mletý (trojbarevný)
  čerstvá bazalka na ozdobu