Doba přípravy: 15 minut
Avokáda rozkrojíme a vyndáme pecky. Dužinu vydlabeme a vidličkou ji rozmačkáme v misce. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek s nasekanou chilli papričkou. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Podáváme buď s čerstvým pečivem nebo s mexickými brambůrky tortilla chips – recept na ně přinášíme ZDE
Poznámka: Guacamole (čteme kvakamole) je populární mexický pokrm, který přinesli světové kuchyni Aztékové. Ti uměli tuto zelenou omáčku plnou vitaminů připravit z avokáda, cibule a rajčat již okolo roku 291 před n. l.
2 ks | zralé avokádo |
2 ks | rajče |
1 ks | větší cibule |
3 stroužek | česnek |
1 ks | čerstvá chilli paprička |
sůl | |
citronová šťáva |